Maak van je gezondheid je hobby.
21 februari 2022 

Maak van je gezondheid je hobby.

Interview door Edgar Nijdam met Andriana Landegent.

Vraag: Andriana, heel erg bedankt dat je de tijd hebt genomen voor dit interview. Zullen we meteen beginnen? Waar kom je oorspronkelijk vandaan?
Andriana: Ja dat is goed. Ik ben geboren in Nederlands-Indië en sinds mijn 5e jaar wonend in Nederland. Dit heeft de basis gelegd om verbinder te zijn van tegenpolen. Ik ben hierdoor gedreven om beter te doen en beter te maken. Op dit moment woon ik met mijn kinderen in Amsterdam.

Vraag: Waar ben je op dit moment het meest gepassioneerd over?
Andriana: Gezondheid en welzijn voor mij en degenen in mijn leven! Als je het mijn vrienden vraagt, zullen ze je vertellen dat ik geobsedeerd ben (op een goede manier) door me goed te voelen, gezond te zijn, gracieus ouder te worden en fit te blijven! Onlangs heb ik van mijn passie een wellbeing lifestyling praktijk, Zendrix, gemaakt waar ik anderen help zich nog beter te voelen dan ze al doen.

Vraag: Kan je ons meer vertellen over je werk als wellbeing lifestyler? Wat is wellbeing lifestyling?
Andriana: Natuurlijk, zoals je weet, heb ik een passie om mensen te helpen zichzelf te genezen en synchroon te lopen met de natuurlijke processen die de gezondheid van binnenuit verbeteren. Door middel van mijn praktijk richt ik me op het helpen van mijn cliënten bij het ontwikkelen van een "wellbeing-state-of-mind", leren over het belang van het bewegen van hun lichaam, het vergroten van hun focus op goede voeding en leren ademen en mediteren.

Wellbeing lifestyling is het proces waarbij cliënten worden begeleid naar een gezonde levensstijl, terwijl ik ze waardevolle ondersteuning bieden tijdens hun reis. Ik help graag anderen hun gezondheids- en welzijn doelen te bereiken door betrouwbare, op wetenschap gebaseerde informatie, positieve aanmoediging en voortdurende motivatie te bieden. Ik help mijn cliënten door hun eigen inzichten, persoonlijke sterktes en doelen af te stemmen op praktische stappen en persoonlijke verantwoordelijkheid. Het systeem dat ik gebruik, maakt het gemakkelijk om gezonde levensstijl veranderingen te creëren die echt blijven bestaan.

Als je goed advies krijgt over hoe je van gezondheid je hobby kunt maken, is er maar één resultaat mogelijk: je verbetert je gezondheid, geluk en gevoel van vervulling. Je verlengt je levensduur en leidt een gelukkiger, gezonder leven.

Vraag: Wat bedoel je als je zegt "van gezondheid je hobby maken"?
Andriana: Wellbeing is de staat van in goede gezondheid verkeren, vooral als een actief nagestreefd doel. Wellbeing betekent dat je bewust het concept van gezonder leven begint te verkennen. Focussen op welzijn kan gemakkelijk je hobby worden - een praktijk die leuk is en volledig geïntegreerd in je leven. En het beste van alles is dat deze hobby je leven exponentieel zal verbeteren. Het betekent dat je constant voor jezelf zorgt en dat je je bewust wordt van de invloed die je keuzes op je leven hebben.

Ik zal je een super simpel voorbeeld geven. Wil je moeiteloos meer beweging in je leven opnemen? Maak er een gewoonte van om je auto aan het einde van de parkeerplaats achter te laten als je gaat winkelen. Dit kan mogelijk een enorme impact hebben op je totale dagelijkse aantal stappen. Doe dit 30 dagen en het wordt een gewoonte, automatisch en moeiteloos.

Vraag: Andriana, goed advies! Wat inspireerde je aanvankelijk om deze vorm van lifestyling te studeren en aan te bieden?
Andriana: Ik ben wellbeing lifestyler geworden, omdat ik, na jaren in de kledingindustrie gewerkt te hebben, mezelf heb getransformeerd. De transformatie kwam door privé omstandigheden, hard werken, onderwijs, nieuwsgierigheid en een krachtig verlangen om beter te worden. Na deze transformatie kon ik niet wachten om mijn lessen te delen met mijn vrienden en geliefden.

Ik zag toen hoe anderen in mijn gemeenschap profiteerden van wat ik heb geleerd en wilde dit met een groter publiek delen. Ik nam deel aan diverse trainingen, bouwde een netwerk op en investeerde in de nodige programma’s en apparaten, waardoor ik nog meer kennis opdeed over hoe ik anderen effectief kan begeleiden naar een energiek, vreugdevol en harmonieus leven. Mijn cliënten zien groeien, verbeteren en gezonder worden, geeft mij ongelooflijk veel voldoening en kracht.

Vraag: Kun je ons vertellen hoe een typische sessie met jou eruit ziet?
Andriana: Dit is wat er gaat gebeuren. Tijdens onze eerste ontmoeting interview ik je zorgvuldig om zoveel mogelijk te leren over je doelen en de problemen die je ervan weerhouden. Vervolgens ontwikkel ik voor jou een traject op maat.

Nu is iedereen anders, dus afhankelijk van je behoeften zullen onze vervolgsessies er anders uitzien. Mijn streven is om in optimale conditie van lichaam en geest het leven te ervaren. Dit wordt nog duidelijker als je een connectie met je ziel weet te maken. Het komt allemaal neer op bewustzijn en genieten van het pad dat je neemt om je doelen te bereiken!

Vraag: Wat is je einddoel wanneer je met je cliënten werkt?
Andriana: Mijn doel is om klanten te inspireren, motiveren, stimuleren en faciliteren om bruikbare, haalbare doelstellingen te maken die kunnen worden bereikt door consistente toepassing van wellbeing principes en -praktijken. Ik wil mijn cliënten begeleiden om zo eenvoudig en gezond mogelijk te leven. Ik wil ze persoonlijk motiveren en ondersteunen.

Vraag: Wat zijn de voordelen van het hebben van een wellbeing lifestyler in je leven?
Andriana: Het grootste voordeel van het hebben van een wellbeing lifestyler is dat je een getrainde professional hebt om je te begeleiden en te inspireren tijdens je reis. Het eindresultaat: dramatische verbetering van je gezondheid en welzijn.


Lifestyling

Vraag: Welk advies geef je je cliënten waarvan je denkt dat het iedereen ten goede zou komen?
Andriana: Het allerbelangrijkste advies dat ik mijn cliënten geef, is de urgentie om een wellbeing-state-of-mind te ontwikkelen. Zonder dat lopen mensen vast, proberen dingen, geven het op en slagen er niet in om te veranderen. Ik praat met klanten over het LIFEstyle-concept. 

"LIFE” staat voor onze levensstijl (hoe we leven).

Styling staat voor het volgende:

S = het Stylen van je eigen ik en gebruik maken van het materiaal dat je hebt. 
T = alles is Trilling: vorm creëert trilling en trilling creëert vorm.
Y = Ying Yang en hierboven uit stijgen: tegenstellingen en aanvullingen, accepteren en het totaal kunnen overzien.
L = de werking van ons Lichaam is te begrijpen en te beïnvloeden: dus de toestand van je eigen lichaam is eigen verantwoordelijkheid. Licht is onze Levensenergie.
I  = unieke Identiteit is gekoppeld aan geest/mind die fysieke lichaam bestuurd.
N = NEE  kunnen zeggen tegen anderen, ongeacht hun positie wanneer het niet samen gaat met wat je voelt en het eigen zijn ondermijnt.
G = Groeien en bloeien is de keuze van onze ziel.

Vraag: Andriana, hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?
Andriana: Voordat ik uit bed stap, doe ik ongeveer 20 minuten transcendentale meditatie, daarna drink ik een groot glas warm water gemengd met het sap van ½ citroen. En dan zit ik op mijn matje ashtanga yoga te beoefenen. Als mijn schema en het weer het toelaten, zou ik ook een stevige wandeling kunnen maken.

Vraag: Heb je een favoriet boek dat je nu aan het lezen bent?
Andriana: Prime-Time Health door William Sears. Dit is een wetenschappelijk bewezen plan om je jong te voelen en langer te leven.

Vraag: Andriana, heel erg bedankt voor je tijd en het delen van je passies en advies. Nog laatste gedachten? En waar kunnen mensen meer over je te weten komen of een afspraak maken?
Andriana: Ik denk dat mensen echt de best mogelijke versie van zichzelf willen zijn. Maar we komen allemaal obstakels tegen die ons overweldigen. Een ervaren, deskundige, gecertificeerde wellbeing lifestyler kan helpen. Wanneer je je levensstijl keuzes onder controle krijgt, zal je je beter voelen. En als je je beter voelt, zie je er beter uit, denk je helderder en bereik je veel meer.

Als je besluit me te willen ontmoeten, zal ik met empathie en nieuwsgierigheid naar je luisteren, ik zal niet oordelen en mijn best doen om je te inspireren en motiveren voor een gezonde levensstijl die zal werken en succesvol zal zijn.

Om een afspraak in te plannen, kan je me bellen. Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn website, www.zendrix.nl.

Dankjewel voor dit interview en je lessen Andriana. Heel veel succes met jouw wellbeing lifestyling reis en met je bedrijf Zendrix.

"Als je van gezondheid je hobby begint te maken, begin je te begrijpen hoe je lichaam werkt en ga je je elke dag richten op het maken van goede keuzes voor een goede gezondheid."

BlogOver de schrijver
Andriana Landegent is de grondlegger van Zendrix | wellbeing lifestyling. Geboren in Nederlands-Indië en sinds haar 5e jaar wonend in Nederland. Dit heeft de basis gelegd om verbinder te zijn van tegenpolen. Zij is gedreven om beter te doen en beter te maken. "Alles in onze wereld is energie en energie is in beweging. In dat dynamische proces werk ik met de yin en yang van medische wetenschap en spiritueel bewustzijn. De polariteit is complementair aan elkaar en daagt uit tot verdere verdieping. Ik noem dat het derde niveau: de perfecte balans van body, mind en soul". Volgens Andriana is de grote levensvraag: Wat is belangrijk in jouw leven? Het antwoord is voor een ieder anders en verschilt per levensfase. Mijn streven is om in optimale conditie van lichaam en geest het leven te ervaren. Dit wordt nog duidelijker als je een connectie met je ziel weet te maken.
Reactie plaatsen